Publikáciu receptov pod názvom „Tradičné račianske špeciality“ uvedieme do života v prvý deň Vinobrania v piatok 9. septembra o 17.00 hod v Sobášnej sieni MÚ Rača na Kubačovej 21. Aj na tejto knihe sme spolupracovali s miestnymi gazdinkami Annou Wurflovou, Martou Cíchovou, Jolanou Máťušovou, Renátou Fitošovou, majstrom šéfkuchárom Františkom Janatom a majstrom mäsiarom. Antonom Hrdličkom. Krst knihy za prítomnosti zaujímavých hostí bude opäť spojený aj s jej predajom za uvádzaciu cenu 7 €. Nájdete v nej recepty na výrobu domácich zabíjačkových špecialít, fašiangové dobroty, pagáčiky, domáci chlieb, račiansku fazuľovú polévku podňu, jedlá z húb, omáčky či tradičné račianske štrúdle. K prvým račianskym suvenírom patrili tričká, šálky a magnetky s motívmi račianskych dominánt. Za krátku dobu k nim pribudla aj kniha z dielne Františka Janatu a Anny Zvozilovej. O rok neskôr Rača vydala publiká- ciu zachytávajúcu život v Rači, jej históriu a tradície. Račania ju poznajú pod názvom „RAČA, miesto, kde sa dobre žije“. Kniha vyšla v dvojjazyčnej mutácii SJ/AJ a reprezentuje Raču aj za hranicami Slovenska. O rok na to (2015) vydala Rača svoju prvú kuchársku knihu receptov, známu pod názvom „Tradičné račianske kolá- če a slané dobroty“ a počas tohtoročného Vinobrania uzrie svetlo sveta ďalšia kniha, ktorá je medzi knihami receptov už druhou v poradí a nesie názov „Tradičné račianske špeciality“. Počas minuloročného Vinobrania sme v spolupráci s vychýrenými miestnymi gazdinkami vydali prvú kuchársku knihu, nesúcu názov „Tradičné račianske koláče a slané dobroty“, ktorá spomedzi všetkých našich kníh zaznamenala najväčší úspech, o čom svedčí skutočnosť, že za necelé tri mesiace sme predali polovicu jej nákladu. Druhú knihu receptov pod názvom „Tradičné račianske špeciality“ uvedieme do života v prvý deň Vinobrania v piatok 9. septembra o 17.00 hod v Sobášnej sieni MÚ Rača na Kubačovej 21. Viac o knihe si môžete prečítať v prílohe o Vinobraní